Sydänten tunnoista uskon kangas

Olen lähettänyt tänään tällaista tiedotetta useille eri medioille. Laitan tämän nyt tänne blogiinkin. Tiedote kertoo Jumalan kämmenellä -kankaasta, jonka olen suunnitellut. Kangas ja siitä tehdyt tuotteet (monta!) esitellään ProPuu Galleriassa Lahdessa. Avajaiset 3.9. ja näyttely kestää koko syyskuun. Tervetuloa!

TIEDOTE  16.8.2013   Julkaisuvapaa

Jumalan kämmenellä -kangasjumalan kammenella marianne valola

“Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kirjaasi jo ennen kuin yksikään niistä oli tullut”.

Syyskuussa 2013 ProPuu gallerian kuukauden näyttely esittelee sakraaliesineitä. Muotoilija Marianne Valolalta esillä on näyttelyä varten suunniteltu Jumalan kämmenellä -kangas sekä siitä valmistettuja asuja ja muita tekstiilejä.

Kankaan suunnittelun lähtökohtana ovat ihmisten tarinat uskosta. Kysymys kuului: Millainen sija kristillisellä uskolla on sinun sydämessäsi? Onko uskossa jokin teema, joka on sinulle erityisen tärkeä? Suunnittelun pohjaksi löytyi ajatuksia armosta, uskon hypystä äärettömyyteen, sovituksesta ja anteeksiannosta. Erilaiset rajat korostuivat tarinoissa: Raja elämän ja kuoleman välillä sekä raja ihmisen äärellisyyden ja Jumalan äärettömyyden välillä. Toisille seurakuntayhteys oli tärkeä, toiset pohtivat jumalasuhdettaan yksin. Jumalan läsnäolo tuntui myös musiikissa ja runoudessa. Jumalan koettiin antaneen elämän meille jotta voisimme auttaa toisiamme ja elää yhdessä.

Näistä teemoista on nyt suunniteltu erityinen Jumalan kämmenellä -kangas. Se on sydämen tunteisiin perustuva kangas. Marianne on valmistanut näyttelyyn erilaisia asuja koko elämänkaaren matkalle tästä kankaasta.

Jumalan kämmenellä -kangas on kudottu Helmi Vuorelma Oy:ssä Kärkölän Järvelässä. Kangas on upeaa villakangasta.

Marianne Valola (s.1978) on lahtelainen muotoilija, joka on ideoinut ja suunnitellut mm. Lahen Raita -kankaan, Naisten Päivä -malliston sekä Design From & For Kids -projektin.

Lisätietoja

Jumalan kämmenellä -kankaasta: Marianne Valola  040 5864240

Lisätietoja sakraaliesineiden näyttelykokonaisuudesta:  ProPuu Galleria, Satamakatu 2 A, 15140 Lahti, puh.(03) 751 5600  galleria(ät)propuu.fi

Näyttelyn avajaiset ProPuu-galleriassa 3.9.2013 klo 14. Tervetuloa.

Kuvassa kangas on vekitettynä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Sydänten tunnoista uskon kangas

  1. seijap sanoo:

    Tämä on aivan ihana kangas. Voi kun olisin tästä tiennyt vähän aiemmin. Kävin nimittäin maanantaina tilaamassa Karkauspäivän hameen Janakkalan kansallispuvun hamekankaasta :-).
    No, tuleehan syy haaveilla uudesta. 😉

    • Hei! Kiitos viestistäsi ja mukavaa, että tykkäät Jumalan kämmenellä -kankaasta. Se on tällä hetkellä uniikki taidekangas, mutta toivottavasti sitä saadaan Vuorelmalle myyntiinkin jossain vaiheessa. Värit saattavat olla hieman erit, mutta katsotaan ja selvitetään. Ja hei, älä ole harmissasi Janakkalan kankaasta. Kangas on upea ja siitä tehty Karkauspäivän hame kääntää ihailevia katseita 😉 Terveisin Marianne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s