Marttaraita

“Voimaa perinteestä ja katse tulevassa. Hymy huulilla ja käsi ystävän kädessä. Sellaista on olla Martta”.

 Keväällä 2013 Martta-liitto kartoitti jäsentensä ajatuksia “marttuudesta”. Kysyttiin: Mikä on rakkainta ja parasta  Martoissa? Vastauksissa korostuivat yhdessä tekeminen, oppiminen, ystävyys, retket, perinteiden jatkuvuus, kädentaidot ja suvaitsevaisuus. Minä olen saanut kunniatehtävän suunnitella uuden erityisen Marttaraidan näiden arvojen pohjalta.

Marttaraidan aloitusOlen valtavan onnellinen tästä tehtävästä ja käyn nöyrin mielin työhön. Isoäitini oli Martta ja ihailin aina hänen taitavuuttaan ja reipasta asennettaan. Mummu opetti minulle monenlaisia käsitöitä ja olisin halunnut oppia häneltä vielä monta muutakin taitoa, kuten pitsin nypläystä ja kalan perkaamista. Varmaan siellä mummulan lampolassa minulla heräsi halu ryhtyä isona maatalouslomittajaksi, mutta se on sitten kokonaan toinen juttu se. Mutta uskonpa, että Hilda-mummu siellä pilvenreunalla on iloinen kun kläppi on nyt päässyt mukaan näin hienoon juttuun.

Keskustelimme tänään Marttaliiton toimistolla Helsingissä Marttaraidan suunnittelun perusteista. Kankaan on hyvä olla erityylisille käyttäjille muuntuva. Sen on viestittävä Marttojen historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta. Ja sen on oltava kaunis, sehän on selvää.

Voi millainen riemu on suunnitella, kun tietää, että valmiin kankaan laatu tulee olemaan paras mahdollinen. Kangas kudotaan Vuorelmalla, Kärkölän Järvelässä. Puuvillaloimeen villakuteella. Marttaraita tulee olemaan samaa huippulaatua kuin kansallispuvun hamekankaat.

Kuva on otettu Marttaliiton toimistolla tänään 13.8.2013.

Terveisin muotoilija Marianne Valola

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Marttaraita

  1. Jaana sanoo:

    Voi ihanuutta!! Upeaa, että näin itselleni tärkeä(t) Marttailu, Vuorelman tuotteet sekä Mariannen loistava ammattitaito kohtaavat! Toivottavasti tästä tulee jotain suurta ja mahtavaa! Marttamaisesti ”ei pyydellä anteeksi olemassaoloa” ja vuorelmamaisesti pidetään tästäkin perinteestä kiinni! Minä tykkään ja odotan kovasti, mitä tästä vielä tuleekaan!
    Martta vm. 1977

    • Hei! Kiitos kommentistasi! Marttaraita etenee. Laitan tänään maanantaina uuden postauksen suunnittelutyön etenemisestä. Tykkäsin fiiliksestäsi: Täysillä vaan rohkeasti ja kotimaisesta laadusta pidetään kiinni 🙂
      Terveisin Marianne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s