Jotain kontrollia tähänkin touhuun!

Kansallispukukankaat ovat ihania. Ne ovat hurjan ilmaisuvoimaisia. Se, joka on väittänyt suomalaisten olevan harmaata kansaa, on itse kulkenut väärän värisissä silmälaseissa. Esiäitimme ovat käyttäneet mitä kirkkaimpia väriyhdistelmiä sekä uskomatonta luovuutta valmistaessaan omia juhlapukujaan menneinä vuosisatoina.

Tunnistatteko hamekankaan?

Tunnistatteko hamekankaan?

Minun kotipaikkakunnallani, joka nykyisin luokitellaan suhteellisen pieneksi kunnaksi, on oma kansallispuku. Naapuripitäjilläkin on omansa. Vielä Hämeelläkin on puku, jos muut lähiseudun puvut eivät kansallispuvun hankkijan silmää hivelisi. Paikallinen kansallispuku on etuoikeus.

Vielä vuosi sitten Lahdella ei ollut omaa kangasta. Se oli kyllä mielestäni aika epäreilua. Nyt Lahdella on oma kangas, kansallispukukankaaksi sitä ei voi (ainakaan vielä) kutsua, perinnekangas, paikallispukukangas tai aluekangas olisivat osuvampia nimityksiä. Laadultaan ja materiaaleiltaan kangas on samalla tasolla kuin aidot kansallispukukankaatkin, ikään kuin kansallispukukankaan pikkusisko.

Muistatteko Lahen raidan synnyn? Kysyimme, mikä on rakkainta ja parasta Lahdessa, mistä kaikista asioista mieleesi tulee Lahti. Projektista voit lukea enemmän vanhemmista blogikirjoituksista, täältä:

https://vuorelmankankaat.wordpress.com/2012/07/31/lahen-raita-se-on-lahden-uusi-perinnekangas/

https://vuorelmankankaat.wordpress.com/2012/09/27/lahen-raita-on-valmis/

Lahti ei ole ollut läheskään ainoa seutukunta, jolta on puuttunut oma kangas. Vuorelma tekee nyt yhteistyötä helsinkiläisen CTRL Clothingin kanssa. Nyt on syntymässä Helsingille oma perinnekangas!

Oletko sinä helsinkiläinen? Asutko Helsingissä? Tärkeimpänä: onko sinulla jotakin sanottavaa siihen, miltä Helsingin perinnekankaan tulisi näyttää? Painavan sanan kantajat, käykää vastaamassa kyselyyn, joka on laadittu näitä kysymyksiä varten osoitteessa:

http://www.kyselynetti.com/s/12c0310

Jotain mahtavaa on takuulla tiedossa! Vinkatkaa ihmeessä helsinkiläisille ystävillennekin, nyt on mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Ja onhan jaossa 150€ arvoinen CTRL tuotepalkinto.

Patu lounaalla= näyttämässä luulle kuka käskee.

Patu lounaalla= näyttämässä luulle kuka käskee.

Ihanaa juhannusta kaikille,

terkuin Aino-Maaria ja tehdaskoira-Patu

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Jotain kontrollia tähänkin touhuun!

  • aikkuli sanoo:

   Hei Paula!

   Kiitos huomiostasi. Olin kirjoittanut tekstin niin juhannusriemussa, että siitä saa kuvan, ettei Helsingillä olisi pukua ensinkään. Ymmärtääkseni (voin olla todella väärässäkin) Vuorelma ei nykyisin valmista Helsingin pukua.
   Tämän yhteistyön tuloksena on tarkoitus syntyä kaverikangas Lahen raidalle. Ei ensinkään siis kansallispukua, joista saa tarkempaa tietoa esimerkiksi osoitteesta http://www.kansallispuvut.fi tai kansallispukukeskuksesta.

   Aino

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s