Kansallispukua uusin silmin Lahden Taidemuseolla

malli taidemuseolla 280403Meillä on huippuihanat kuvaukset Lahden Taidemuseolla. Tänään oli ensimmäinen kuvauspäivä ja huomenna toinen. Kuvauksellisia, säteileviä malleja on tullut ympäri Etelä-Suomea: Kaikenikäisiä naisia, miehiä ja lapsia. Olen ollut valtavan otettu siitä, että ihmiset ovat halunneet tulla malliksi näihin kuvauksiin. Kiitos kaikille!

Mutta mitä oikein kuvataan? Malleilla on yllään omat vaatteet, sellaiset, joissa he parhaiten viihtyvät. Näihin omiin asuihin on lisätty jotain kansallispukujen maailmasta: Hame, liivi, otsanauha, irtotasku tai vaikka huivi. Valokuvaaja Jonna Monola ottaa mallista kuvan. Plinks!malli taidemuseolla haitari 280413

Mutta miksi? Kansallispuvut ovat kaikkien suomalaisten kansallista kulttuuriperimää. Harmillisesti upeita kansallispukukokonaisuuksia tulee harvemmin käytettyä, ja siksi on hienoa käyttää kansallispuvun osia osana arkivaatetusta.

Minä halua(isi)n, että kansallispukuja ja pukujen osia käytetään rennosti ja vapautuneesti. Tämä nyt kuvattava kuvasarja näyttää miten makeita kansallispuvut ovat ja miten paljon niillä on annettavaa meille. Eläköön kansallispuku!

Ja miten ystävällisiä meitä kohtaan ollaan oltu Lahden Taidemuseolla. Suurkiitos! Kuvaukset pidettiin/pidetään taidemuseon tiloissa ja mallit voivat kuvausvuoroa odotellessaan katsoa Valon Houkutus -näyttelyn.

Terveisin Marianne

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kansallispukua uusin silmin Lahden Taidemuseolla

 1. Anna Pyyluoma sanoo:

  Olen ihan samaa mieltä, että kansallispukuja pitäisi yhdistää rohkeasti osaksi arkipukeutumista. Olisi hienoa nähdä esimerkiksi muotilehdissä editoriaalikuvauksia, joissa kansallispukujen elementtejä yhdistellään raikkaalla ja modernilla tavalla arkipukeutumiseen. Kunpa kansanpuvuista tulisi jälleen osa kansan pukeutumista..
  Kuvausprojekti vaikuttaa tässä suhteessa mielenkiintoiselta! Näkeekö tuloksia mahdollisesti myöhemmin Vuorelman sivuilla..?

  • aikkuli sanoo:

   Moikka!
   Olen samoilla linjoilla kanssasi. On sääli, miten monen vaatekaapin perällä roikkuu upea kansallispuku, joka pääsee ulkoilemaan harvoin ja silloinkin vain täysissä varusteissa ja juhlatilaisuuksissa. Parasta mielestäni on toimia itse esimerkkinä ja olen esimerkiksi käyttänyt omaa Tammelan puvun hamettani myös arkiasuna.
   Kuvausten tuloksista on käsittääkseni tulossa julistenäyttely, joten kannattaa pysyä kuulolla! Kuvia tullaan käyttämään myös Vuorelman markkinoinnissa sekä kaikki kuvauksissa olleet mallit saavat omat kuvansa käyttöönsä. Uskoisin, että kuvia pääsee näkemään vielä sekä tässä blogissa että Facebook-sivullamme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s