Pienistä paloista pientä kivaa

saaksmaen hiusnauhaKun ompelee jotain isompaa, jää väistämättä jäljelle jotain pienempää. Tilkkuja, pakanpäitä, parin kymmenen sentin suikaleita jne. Nuukana ihmisenä tykkään käyttää kankaat viimeiseen postimerkkitilkkuun saakka.

Tässä kuva Sääksmäen kankaan suikaleesta tehdystä hiusnauhasta. Suikale on noin 4 cm leveä ja 90 cm pitkä. Huolittelin reunat kapealla ja tiheällä saumuriompeleella ja sen päälle ommellulla punaisella suoraommel-tikillä. Villapomsi pysyy hyvin hiuksissa, ei liu´u pois. Nauha on kiva solmia niskan taakse.

.

Toisessa lahti ja viipuriliivitkuvassa on Lahen Raidan ja Pyöreäntornin (versio Viipurin kansallispukukankaasta) jämäpaloista tehtäviä poikien liivejä. Varsinkin tuohon Pyöreäntornin liiviin tulee jatkosaumoja sinne sun tänne, mutta eivät ne juurikaan näy, kun saan raidat kauniisti jatkumaan. Myös liivien vuoriin tulee jatkosaumoja. Näinhän se on, että materiaalin vähyys lisää viitseliäisyyttä ja mielikuvitusta. Aina mennään savottaemännän logiikalla,eli ”Otetaan mitä on, ja tehdään siitä”.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s